Yhteystiedot

Finlaysoninkuja 9
33210 Tampere

puh 03 - 2133 050
fax 03 - 2133 052

himmelblau@himmelblau.fi

Arkisto

Himmelblau Lahdessa

Lahtelaisen Galleria Aila Seppälän uusissa tiloissa avautui Garfiikanpaja Himmelblaun taiteilijoiden yhteisnäyttely. Samalla käynnistyi myös yhteistyö Grafiikanpaja Himmelblaun kanssa. Jatkossa galleriassa on myynnissä Himmelblaun taiteilijoiden vedoksia.

Näyttelyssä ovat mukana:
Maija Albrecht (s. 1967) on tutustunut grafiikan historiaan tutkimalla käyttökuvan historiaa. Kasvitieteelliset kuvituskuvat ovat antaneet selvästi havaittavissa olevia vaikutteita. Lempeä huumori on oleellinen osa hänen teoksiaan, joissa voi havaita myös pieniä surrealistisia viitteitä. Hän käyttää kuivaneulatekniikkaa, jossa kuva raaputetaan piikillä suoraan metallilevyn pintaan. Se on grafiikanmenetelmistä lähimpänä piirtämistä.

Taru Innanen (s. 1976) tekee värillisiä puupiirroksia. Hän pelkistää teoksensa melkein abstrakteiksi. Niistä pystyy kuitenkin tunnistamaan esittäviä elementtejä, joista katsoja voi halutessaan nähdä viitteitä karuun suomalaiseen luontoon. Innanen ei koristele kuviaan vaan pyrkii juurevuuteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö teokset olisi kauniita ja visuaalisesti puhuttelevia.

Tiina Kivinen (s.1971) tunnettiin aiemmin lähinnä luontoaiheista, mutta viime vuosina ihminen on kasvanut yhä tärkeämmäksi teemaksi. Toinen toistuva teema on pienet, huomaamattomat asiat ja olennot. Ne joiden yli on helppo kävellä. Kivisen teoksissa väriskaalan dramaattinen ääripää, intensiivinen musta, luo kuviin myyttisen tunnelman. Väri syntyy mezzotinto-tekniikalla, jossa laatan pinta rouhitaan täyteen pieniä koloja, joihin väri jää. Kivinen käyttää lisäksi monotypia- ja kuivaneulatekniikoita.


Janne Laine (s. 1970) käyttää pääasiallisesti heliogravyyritekniikkaa, jossa lähtökohtana on valokuva. Teosten pelkistetty ilmaisu syntyy kerroksittain. Aiheen valinta, sen kuvaaminen, laatan työstäminen ja lopulta vedostaminen ovat kaikki tärkeitä vaiheita lopputuloksen onnistumiselle. Laine tarttuu maisemiin, joissa on vahva jännite. Hän on pohjimmiltaan romantikko, joka etsii ja luo tunnelmia. Kuva syntyy enemmän mielentilasta kuin kertomisen tarpeesta.

Jaakko Mattila (s. 1976) on englannissa opiskellut kuvataiteilija, joka maalaa sekä levylle, että kankaalle ja lisäksi tekee akvarelleja paperille. Viime vuosina hän on myös tehnyt grafiikkaa Himmelblaun grafiikanpajassa. Hän on modernistinen kuvantekijä, joka luottaa vahvaan esteettiseen ilmaisuun. Funktionalistiset pallot ja viivat asettuvat hänen teoksissaan rytmisiksi pinnoiksi. Mattilan taide on sukua suomalaisen muotoilun virtaviivaisuudelle.


Näyttely on avoinna 3.-26.9.2010 ti-pe 11-17, la-su 13-16.

<-- Palaa uutisarkistoon